Ideoita terassille

17.04.2018

Kevät etenee ja katse kohdistuu ulkotiloihin. Kuten muissakin tiloissa ensin tulisi miettiä mitä siellä halutaan tehdä. Tarvitaanko tila ruokailulle ja ruuanlaitolle tai halutaanko ehkä vain oleilla. Lapsiperheissä otetaan myös lasten tarpeet huomioon. Iso piha tai terassi voidaan jakaa omiksi pieniksi tiloiksi toimintojen mukaan. Pinnalla ovat luonnolliset värit ja materiaalit.

Kalusteet
Helppohoitoiset ja joka sään kestävät kalusteet ovat varma valinta ulkotiloihin. Itse suosin lapsiperheessä kevyesti liikuteltavia ruokatuoleja. Ruokatuolien pinottavuus ja se että niitä voi käyttää myös sisällä lisätuoleina on selkää plussaa. Pitkiä penkkejä on myös paljon tarjolla, niiden päälle voit laittaa kukkia ja käyttää lisäistuimena juhlissa. Ulkotiloihin soveltuvista sohvista ja löhötuoleista löytyy hyvin valikoimaa. Niissä kannattaa huomioida oikea koko sekä muunneltavuus. Huomioi myös se, miten aiot säilyttää kalusteet talvella. Metalli ja luonnnonvärinen rottinki ovat pinnalla juuri nyt.

Kukat ja kasvit
Vain mielikuvitus on rajana. Helppohoitoisiksi olen todennut muun muassa hortensiat ja havukasvit. Perennoista ehdoton suosikki on kaunis pioni, josta saa myös helposti leikkokukkia sisälle. Voit myös tuoda sisältä huonekasveja kesäksi ulos. Parvekkeella katsetta voi kääntää ylös amppeleilla. Niihin voi hyvin istuttaa myös yrttejä.

Valaistus
Tunnelmavaloa ulos voi tuoda ladattavilla ulkovalaisimilla, lyhdyillä tai valosarjoilla.

Tekstiilit
Tekstiilien tulisi tietenkin olla säänkestäviä ja sateelta suojassa. Tyynyillä, matoilla ja peitoilla saat pehmeyttä myös ulos.

-Camilla-
camillainterior.fi