Viisi syytä palkata sisustussuunnittelija

24.01.2018

Olen helsinkiläinen sisustussuunnittelija ja yrittäjä. Monta omaa kotia on tullut remontoitua ja myytyä ennenkuin lähdin opisekelemaan tutkinnon. Asun kahden poikani ja mieheni kanssa 60-luvun rivitalossa, jonka remonttia teemme harrastuksena muun ohessa.

Miksi palkata sisustussuunnittelija, jos itsekin osaa valita oikeat tyynyt sohvalle? No eihän se sisustaminen niin yksikertaista ole. Pitää osata hahmottaa myös tilaa, tietää materiaaleista ja trendeistä.

Tässä 5 hyvää syytä miksi palkata ammattilainen.

1. Säästät omaa aikaasi ja loppujen lopuksi myös rahaa.
Suunnittelija miettii ja valitsee puolestasi parhaat vaihtoehdot oli kyse pintamateriaaleista, tekstiileistä, huonekaluista tai seinien väreistä. Tilaa tulisi miettiä kokonaisuutena ei vain yhden seinän väriä. Rahaa ja aikaa säästyy kun tila suunnitellaan kerralla toimivaksi ja viihtyisäksi.

2. Toimivuus
Toimiva tila palvelee, on kutsuva ja siellä on huomioitu sen käyttäjät. Tilan tulee myös olla turvallinen sen käyttäjille. Huonekalut on mitoitettu tilaan oikein, Materiaalit on valittu tilaan oikein ja valaistus on riittävä.

3. Ykstityiskohdat
Tilassa täytyy olla tarpeeksi yksityskohtia joihin katse voi kiinnittyä ja tila on mielenkiintoinen. Suunnittelija osaa niksit hyvin ja katsoo tilaa ulkopuolisen silmin.

4. Kokonaisuus
Hyvä kokonaisuus on se millä hurmataan. Se koostuu muun muassa yllä mainituista asioista, tilan toimivuudesta, yksityiskohdista, valaistuksesta ja tunnelmasta.

5. Jälleenmyynti
Asunnon remontti tehdään usein itse asukkaalle ei jälleenmyyntiä varten. Jälleenmyynti on kuitenkin hyvä pitää mielessä kun suunnittelet remonttia ja budjettia. Kauniit ja toimivat tilat vauhdittavat asunnon myyntiä.

-Camilla-
camilla@camillainterior.fi