Mistä aloittaa asunnon myyntistailaus?

28.01.2018

Asunnon stailaus nopeuttaa myyntiä ja nostaa asunnon parhaat puolet esiin. Siisti, stailattu koti jää mieleen ja auttaa erottumaan joukosta.  

1. Karsi tavaraa
Aloita aina turhan tavaran karsimisella. Voit lahjoittaa, varastoida tai myydä tavarat eteenpäin. Henkilökohtaiset valokuvat on myös hyvä varastoida pois myynnin ajaksi, jolloin ostaja voi helpommin kuvitella asuvansa kyseisessä kodissa.

2. Siivoa
Tavaran karsinnan jälkeen siivous. Tähän voit hyvin palkata myös ammattilaisen. Siisti koti viestittää ostajaehdokkaalle, etta kodista on pidetty hyvää huolta.

3. Pintojen kunnostus
Tavaroiden karsinnan ja siivouksen jälkeen voit käydä pintoja läpi tarkemmin. Olisiko tarpeellista maalata seiniä uudestaan, jotta yleiskuvasta tulisi yhteneväisempi tai pintoja ehostaaksesi. Kannattaa myös huolehtia, että keittiön ja märkätilojen pinnat ovat puhtaat ja asialliset.

4. Kalusteiden sijoittelu
Huonekalut tulisi sijoittaa huomioiden asunnon mittasuhteet, jolloin ostaja hahmottaa paremmin mitä huoneeseen tai asuntoon mahtuu. Tyhjään asuntoon ammattilainen voi tuoda lainakalusteet jolloin ostaja hahmottaa tilan koon paremmin.

5. Tekstiilit
Lisäksi tekstiilit, sisustusesineet ja kasvit pehmentävät tilaa ja tekevät siitä kodinomaisen.

6. Valo
Huolehdi, että myytävässä kohteessa on tarpeeksi valoa. Pimeään vuodenaikaan, jolloin päivät ovat lyhyitä ja luonnonvaloa ei ole tarpeeksi, valoa tulisi lisätä valaisimilla. Valon tehon tarve taas riippuu tilan koosta. Tehon tulisi olla 200-400 lumenia (lm) per neliö.

7. Kasvit
Tuoreet kukat tai kasvit viimeistelevät tilan!

-Camilla-
camilla@camillainterior.fi